Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(3)
Autor
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Hepworth John D
(1)
Jurkiewicz Agata
(1)
Sainsbury Malcolm
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Waring David R
(1)
Waring Michael J
(1)
Zawadzki Zbigniew
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Związki aromatyczne
(3)
Flawony
(2)
Aldehydy
(1)
Alkaloidy
(1)
Alkohole
(1)
Aminy
(1)
Antocyjany
(1)
Antracen
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Chemia organiczna
(1)
Chinolina
(1)
Chlorofil
(1)
Emulgatory
(1)
Fenantren
(1)
Fenole
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Halogenki
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kumaryna
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Motylkowe
(1)
Naftalen
(1)
Nitrozwiązki
(1)
Orzechy
(1)
Pirol
(1)
Pirydyna
(1)
Polifenole
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Saponiny
(1)
Skrobie modyfikowane
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Tanina
(1)
Tiofen
(1)
Utlenianie
(1)
Uzdatnianie wody
(1)
Witaminy
(1)
Woda
(1)
Zapach
(1)
Zboże
(1)
Ziemniaki
(1)
Związki cykliczne
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(3)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Niezbędnik Chemika.)
W podręczniku omówiono: nazewnictwo związków heterocyklicznych; zagadnienia związane ze strukturą i reaktywnością sześcio-, pięcio- i czteroczłonowych związków heterocyklicznych zawierających heteroatomy o podstwowym znaczeniu: azot, siarkę i tlen; znaczenie związków heterocyklicznych w przyrodzie i przemyśle. Interesująca publikacja dla studentów chemii, biochemii, farmacji, medycyny i biologii, a także dla wykładowców i pracowników naukowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45485 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Niezbędnik Chemika.)
W podręczniku omówiono: koncepcję aromatyczności, reakcję substytucji aromatycznej, chemię głównych pochodnych benzenu, zastosowanie metali w chemii związków aromatycznych, utlenianie i redukcję związków aromatycznych, wybrane związki policykliczne. Podręcznik został opracowany bardzo starannie pod względem graficznym i bogato ilustrowany wzorami omawianych związków oraz schematami odpowiednich reakcji. Interesująca publikacja dla studentów chemii, biochemii, farmacji, biologii, ochrony środowiska i kierunków pokrewnych, technologii chemicznej i technologii żywności a także dla wykładowców i pracowników naukowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45484 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej