Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(5)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(3)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Autor
Budzyńska-Topolowska Janina
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Falarz Aniela
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Ziemlański Światosław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1990 - 1999
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Tłuszcze jadalne
(3)
Lipidy
(2)
Mleko
(2)
Żywność
(2)
Alkohol
(1)
Aminokwasy
(1)
Aminy
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Herbata
(1)
Hydroliza
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Kawa
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Odżywianie
(1)
Oligosacharydy
(1)
Peptydy
(1)
Pieczywo
(1)
Poliaminy
(1)
Polisacharydy
(1)
Przemiana materii
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Wino
(1)
Węglowodany
(1)
Węglowodory
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 74438, 74439 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102354 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31817, 32143 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej