Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(4)
Forma i typ
Artykuły
(2)
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Borkowska Magdalena
(1)
Dołowska Alicja
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Substancje rakotwórcze
(4)
Alergia pokarmowa
(2)
Nowotwór
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Witaminy
(2)
Żywność
(2)
Alergeny
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Cholesterol
(1)
Ciąża
(1)
Dioksyny
(1)
Hydroliza
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Jajka
(1)
Jakość produktu
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Lipidy
(1)
Masło
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Mleko
(1)
Mutagenność
(1)
Młodzież
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Odżywianie
(1)
Orzechy
(1)
Osteoporoza
(1)
Otyłość
(1)
Papieros elektroniczny
(1)
Pestycydy
(1)
Piroliza
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Reakcje chemiczne
(1)
Rodniki
(1)
Ryby
(1)
Skorupiaki
(1)
Soja
(1)
Suplementy diety
(1)
Szkody prenatalne
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Utlenianie
(1)
Uzależnienie (nałóg)
(1)
Warzywa
(1)
Włókna pokarmowe
(1)
Zakaz palenia tytoniu
(1)
Zamienniki papierosów
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Zespół poalkoholowego uszkodzenia płodu (FAS)
(1)
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO)
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma poradnikowego
(2)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(1)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Tytuł czasopisma
Remedium
(1)
Świat Problemów
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48665 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106552/T.3 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45127 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej