Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(8)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(2)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Trzcianka
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Autor
Bajerska Joanna
(2)
Gawęcki Jan
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Florio Claudia
(1)
Pająk Zofia
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Serce
(4)
Ciśnienie krwi wzmożone
(3)
Cukrzyca
(3)
Dietetyka
(3)
Odżywianie
(3)
Alergia pokarmowa
(2)
Anoreksja
(2)
Artretyzm
(2)
Biegunka
(2)
Bulimia
(2)
Choroba trzewna
(2)
Choroby dziecięce
(2)
Chorzy
(2)
Dyslipidemie
(2)
Dziecko
(2)
Dziecko chore
(2)
Gastronomia
(2)
Jama ustna
(2)
Kobieta ciężarna
(2)
Leczenie żywieniowe
(2)
Leki
(2)
Ludzie starzy
(2)
Mukowiscydoza
(2)
Nerki
(2)
Niedożywienie
(2)
Nowotwór
(2)
Osteoporoza
(2)
Otyłość
(2)
Tkanka łączna
(2)
Trudne sytuacje życiowe
(2)
Trzustka
(2)
Układ krążenia
(2)
Układ trawienny
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Wątroba
(2)
Kuchnia śródziemnomorska
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Gatunek
Podręczniki
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym. Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio – udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych. Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym – idealna lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi diametralnie zmienić swój styl życia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52657 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak wzmocnić serce : wskazówki i przepisy. - Kraków : M, copyright 2019. - 125, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
U ponad połowy osób powyżej 35 roku życia, lekarze rozpoznają pierwsze objawy chorób układu sercowo - naczyniowego. Choroby te rozwijają się nie tylko z powodu złego odżywiania, nadciśnienia czy podwyższonego cholesterolu ale przede wszystkim z niedoleczonych przewlekłych stanów zapalnych organizmu. Dr Colbert w prosty i przystępny sposób wyjaśnia mechanizmy ich powstawania oraz podpowiada, jak rozpoznać pierwsze objawy choroby wieńcowej i miażdżycy, które w konsekwencji przyczyniają się do udarów i zawałów serca. Zachęca też do prowadzenia zdrowego trybu życia i odżywiania, które wspomogą pracę serca i całego organizmu. W tym celu, zespół ekspertów przygotował zbiór prostych przepisów na smaczne dania, które ułatwią zmianę nawyków żywieniowych na lepsze i zdrowsze.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Trzcianka
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 34900 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104930/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36008 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44939 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jest to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108037/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50855 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38934 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65605 P 15,6 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej