Form of Work
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Status
available
(5)
Branch
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(1)
Author
Gasik Anna
(1)
Giza Regina
(1)
Kolenda Halina
(1)
Monikowski Kazimierz
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
1980 - 1989
(1)
1950 - 1959
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Audience Group
Szkoły wyższe
(1)
Subject
Owoce
(4)
Warzywa
(4)
Żywność
(4)
Jajka
(2)
Mięso
(2)
Mleko
(2)
Węglowodany
(2)
Białko
(1)
Chemia
(1)
Cukier
(1)
Leki
(1)
Lipidy
(1)
Minerały
(1)
Motylkowe
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Odżywianie
(1)
Pieczywo
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Woda
(1)
Zapach
(1)
Zboża
(1)
Zboże
(1)
Ziemniaki
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Domain
Chemia
(1)
4 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
There are copies available to loan: sygn. 02872 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Piła
There are copies available to loan: sygn. 64573 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
There are copies available to loan: sygn. 44863 (1 egz.)
Book
In basket
Chemia żywności : Tom 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. - Wydanie 1, dodruk 3. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2019. - XII, [2], 458 stron : rysunki, tabele, wykresy ; 24 cm.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
There are copies available to loan: sygn. 48664 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Czarnków
There are copies available to loan: sygn. 35296 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again