Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(21)
Forma i typ
Książki
(20)
Artykuły
(1)
Proza
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(26)
wypożyczone
(7)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(10)
Wypożyczalnia Chodzież
(2)
Wypożyczalnia Czarnków
(8)
Wypożyczalnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(9)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(2)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund
(4)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Bednarek Justyna
(1)
Campbell John R
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czaplak Tadeusz
(1)
Czerni Anna
(1)
Dobrowolska Marzenna
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Falarz Aniela
(1)
Giza Regina
(1)
Gołacki Krzysztof
(1)
Grochowska Renata
(1)
Jacórzyński Bohdan
(1)
Jurewicz Maria A
(1)
Kaczorowska-Bray Katarzyna
(1)
Kornacka Agnieszka
(1)
Maciesowicz Zofia
(1)
Marshall Robert T
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Milewski Stanisław
(1)
Monikowski Kazimierz
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Sadowska Danuta
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Szarek Jan
(1)
Tarnowska Krystyna
(1)
Tłuczak Agnieszka
(1)
Urbański Zygmunt
(1)
Wierzbowski Stefan
(1)
Łyszkowski Stanisław Krzysztof
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(4)
1970 - 1979
(2)
1960 - 1969
(1)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(21)
Język
polski
(20)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
Dzieci
(1)
Nauczyciele przedszkoli
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Mleko
(20)
Żywność
(10)
Jajka
(8)
Mięso
(6)
Warzywa
(4)
Lipidy
(3)
Miód
(3)
Owoce
(3)
Produkty mleczne
(3)
Ryby
(3)
Towaroznawstwo
(3)
Węglowodany
(3)
Zboże
(3)
Białko
(2)
Bydło
(2)
Cukier
(2)
Drób
(2)
Herbata
(2)
Hydroliza
(2)
Karotenoidy
(2)
Kawa
(2)
Konserwanty żywności
(2)
Kucharstwo
(2)
Motylkowe
(2)
Nitrozoaminy
(2)
Orzechy
(2)
Przyprawy
(2)
Smak (fizjol.)
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Tłuszcze jadalne
(2)
Witaminy
(2)
Woda
(2)
Zapach
(2)
Ziemniaki
(2)
Afazja
(1)
Afazja dziecięca
(1)
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
(1)
Agencja Rynku Rolnego
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkaloidy
(1)
Alkohol
(1)
Aminokwasy
(1)
Aminy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Bakterie
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Biomasa
(1)
Chemia
(1)
Chlorofil
(1)
Cholesterol
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Dioksyny
(1)
Drewno
(1)
Dynia
(1)
Dziecięce porażenie mózgowe
(1)
Dziecko
(1)
Dziecko niedosłyszące
(1)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(1)
Ekonometria
(1)
Emulgatory
(1)
Fasola
(1)
Fermentacja
(1)
Flawony
(1)
Gaz
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Groch
(1)
Grzyby
(1)
Imprezy przedszkolne
(1)
Integracja percepcyjno-motoryczna
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Jakość produktu
(1)
Kard
(1)
Karmienie piersią
(1)
Koncentraty spożywcze
(1)
Kosmetyki
(1)
Krowa
(1)
Kumaryna
(1)
Kwas mlekowy
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Leki
(1)
Logopedia
(1)
Masło
(1)
Metoda Bobathów
(1)
Metoda Montessori
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Minerały
(1)
Mleczarstwo
(1)
Mleko kobiece
(1)
Modele
(1)
Mowa
(1)
Mutagenność
(1)
Muzykoterapia
(1)
Mąka
(1)
Temat: czas
1989-
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(4)
Przepisy kulinarne
(3)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Podręcznik
(1)
Scenariusz zajęć
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Tytuł czasopisma
Doradca Nauczyciela Przedszkola
(1)
21 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Majstra Mleczarskiego)
Temat
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31054 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Czytam Sobie : nauka. Poziom 2, Składam Zdania.)
(Edukacyjny Egmont.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 113797 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16447 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58779, 58780 (2 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41461 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Mleko w potrawach i napojach / Zofia Maciesowicz. - Wyd. 4. - Warszawa : Watra, 1973. - 111, [1] s : il ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 05975 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34565 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Potrawy mało znane z mleka, jaj i serów / Anna Czerni. - Warszawa : Watra, 1982. - 198, [2] s : il. kolor ; 17 cm.
Autor
Temat
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44796 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16711 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 02872 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności : Tom 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. - Wydanie 1, dodruk 3. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2019. - XII, [2], 458 stron : rysunki, tabele, wykresy ; 24 cm.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 48664 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45530 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102354 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31817, 32143 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 91901 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42912 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34204 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97737 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35295 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Praca zawiera opis narzędzi ekonometrycznych służących do prognozowania zjawisk gospodarczych w rolnictwie. Autorka wykorzystuje bogaty zestaw przykładów z rolnictwa, które ilustrują istotę przedstawionych metod, pokazuje również możliwość interpretacji otrzymanych wyników. Praca może służyć w procesie samodzielnego rozwiązywania problemów związanych z obliczaniem prognoz gospodarczych oraz jako pomoc dla osób korzystających z metod ekonometrycznych w działalności zawodowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45843 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Logopedia XXI Wieku)
W ostatnich latach nastąpił wzrost zainteresowania problematyką wczesnej interwencji logopedycznej, czego jedną z przyczyn stały się regulacje prawne, stwarzające możliwości zatrudniania logopedów, specjalizujących się w diagnozie i terapii dziecka od okresu noworodkowego. Przygotowana pozycja jest kierowana do osób, które tematyką tą są zainteresowane i chciałyby poszerzyć swoją wiedzę na temat etiologii zaburzeń rozwojowych, ich charakterystyki oraz przebiegu, a także metod pracy stosowanych w szeroko pojętej terapii tej najmłodszej grupy logopedycznych podopiecznych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 112192, 113964 (2 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50633 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 40690 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 33452 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46905 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 66244 P 3,5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38284 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej