Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(29)
IBUK Libra
(4)
Forma i typ
Książki
(27)
E-booki
(4)
Artykuły
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(31)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(8)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(8)
Wypożyczalnia Złotów
(10)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(6)
Autor
Poszepczyński Władysław
(3)
Dębska Danuta
(2)
Dębski Henryk
(2)
Kłossowski Tadeusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Bogner Herman
(1)
Boxbergerger Josef
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Gajewska-Szczerbal Hanna
(1)
Giza Regina
(1)
Grontkowska Anna
(1)
Gębska Monika
(1)
Jacórzyński Bohdan
(1)
Jurczak Marek E
(1)
Kwiecińska-Kaplińska Olga
(1)
Lesiów Tomasz
(1)
Maciejewski Wiesław
(1)
Maćkiewicz Antoni
(1)
Monikowski Kazimierz
(1)
Ners Anna
(1)
Olszańska Anna
(1)
Piotrowski Julian
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Pyszkowska Kazimiera
(1)
Rekiel Anna
(1)
Sońta Marcin
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Starzyńska Feliksa
(1)
Tarnowska Krystyna
(1)
Trojan Eleonora
(1)
Tłuczak Agnieszka
(1)
Usidus Mirosław
(1)
Winckiewicz Robert
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Zielińska-Chmielewska Anna
(1)
Ziemnicka Agata
(1)
Zych Barbara
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(9)
1970 - 1979
(3)
1950 - 1959
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(33)
Język
polski
(29)
nieznany (po)
(4)
Odbiorca
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Mięso
(22)
Kucharstwo
(8)
Żywność
(7)
Mleko
(6)
Jajka
(5)
Drób
(4)
Mięso drobiowe
(4)
Owoce
(4)
Warzywa
(4)
Miód
(3)
Towaroznawstwo
(3)
Zboże
(3)
Cukier
(2)
Dziczyzna
(2)
Mięso ryb
(2)
Motylkowe
(2)
Peklowanie
(2)
Przyprawy
(2)
Rynek
(2)
Woda
(2)
Wyroby z mięsa
(2)
Węglowodany
(2)
Zapach
(2)
Ziemniaki
(2)
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
(1)
Agencja Rynku Rolnego
(1)
Alkaloidy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Baranina
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Białko
(1)
Bydło
(1)
Ceny
(1)
Chemia
(1)
Chlorofil
(1)
Cielęcina
(1)
Desery
(1)
Drewno
(1)
Ekonometria
(1)
Emulgatory
(1)
Fasola
(1)
Flawony
(1)
Gaz
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Groch
(1)
Grzyby
(1)
Herbata
(1)
Język polski - interpretacja tekstu literackiego
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Karotenoidy
(1)
Kawa
(1)
Kebab
(1)
Kelnerstwo
(1)
Koncentraty spożywcze
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kontrolowana atmosfera (przechowalnictwo)
(1)
Krynicki, Ryszard
(1)
Kultura stołu
(1)
Kumaryna
(1)
Leki
(1)
Lipidy
(1)
Makaron
(1)
Minerały
(1)
Mięśnie
(1)
Modele
(1)
Mąka
(1)
Napoje
(1)
Nowa żywność
(1)
Odżywianie
(1)
Orzechy
(1)
Paliwa
(1)
Paliwa płynne
(1)
Pasztety i paszteciki
(1)
Pieczywo
(1)
Pierogi i pierożki
(1)
Pizza
(1)
Polifenole
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Produkcja
(1)
Produkty mleczne
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przyjęcia okolicznościowe
(1)
Risotto
(1)
Rolnictwo
(1)
Ryby
(1)
Ryby i przetwory
(1)
Saponiny
(1)
Skrobie modyfikowane
(1)
Skup produktów rolnych
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Szeregi czasowe
(1)
Szkło
(1)
Sztuczne mięso
(1)
Tanina
(1)
Temat: dzieło
"Pancernik Potiomkin", "Módlmy się", "Język to dzikie mięso"
(1)
Temat: czas
1955-2010
(1)
1989-
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(5)
Podręczniki akademickie
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Artykuł fachowy
(1)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma technicznego
(1)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Nauka i badania
(1)
Tytuł czasopisma
Młody Technik : ciekawi świata są zawsze młodzi
(1)
33 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Mięso i przetwory mięsne : towaroznawstwo / Tadeusz Kłossowski. - Wyd. 4 popr. i uzup. - Warszawa : Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, 1958. - 395 s. : rys., tab. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31013 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu.. Monografie i Opracowania, ISSN 0239-8532 ; nr 139)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60079 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26333 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35651 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Domowe wyroby mięsne / Tadeusz Kłossowski. - Wyd.6. - Warszawa : "Watra", 1985. - 111, [1] s : rys. ; 21 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53463, 53462 (2 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39505 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27231 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31580 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury.
Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118114 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60380 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 71383 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56236 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39855 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23314 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 70749 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35200 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Domowe wędliny : tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb / Robert Winckiewicz - Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, ©2023. - 572, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
(Robert Winckiewicz proponuje)
Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 118115 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Potrawy z mięsa / Zofia Zawistowska. - Warszawa : Watra, 1973. - 174, [1] s : rys ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 06013 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58865, 58866 (2 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29018 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41098 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 25525 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26345 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 02872 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57823 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej