Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(5)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(4)
Autor
Hulanicki Adam
(2)
Drozdowski Bronisław
(1)
Molski Marcin
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Kwasy
(3)
Aminokwasy
(2)
Chemia analityczna
(2)
Węglowodany
(2)
Węglowodory
(2)
Zasady
(2)
Aldehydy
(1)
Alkohole
(1)
Aminy
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia organiczna
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Etery
(1)
Fenole
(1)
Hydroliza
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Kosmetyka lekarska
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy karboksylowe
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Lipidy
(1)
Mleko
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Oligosacharydy
(1)
Peptydy
(1)
Poliaminy
(1)
Polisacharydy
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Sole
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Witaminy
(1)
Zapach
(1)
Zasady (chem.)
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Reakcje kwasów i zasad w chemii analitycznej / Adam Hulanicki. - Wyd. 2 zm. [dodr. ]. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1980. - 346, [1] s. : tab., wykr. ; 20 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19685 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17006 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia piękna / Marcin Molski. - Wyd. 2. dodruk 5 - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012. - X, 419, [1] s. : il. ; 24 cm.
Kosmetologia to dynamicznie rozwijającą się dziedzina wiedzy. Świadczą o tym licznie powstające szkoły wyższe o profilu kosmetologicznym. Chcemy, aby o naszą urodę i zdrowie dbali profesjonaliści. Do rąk czytelników oddajemy drugie rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika. Przedstawiono w nim: wprowadzenie do obecnego stanu wiedzy z chemii ogólnej, charakterystykę pierwiastków i związków nieorganicznych w kosmetyce, przegląd najważniejszych związków organicznych i ich zastosowanie w kosmetyce, funkcje składników kosmetycznych, znaczenie i wykorzystanie surowców roślinnych w kosmetyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52328 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 45713 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej