Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(15)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(8)
Artykuły
(7)
Publikacje dydaktyczne
(6)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(11)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(4)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(6)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(1)
Autor
Hulanicki Adam
(3)
Kurek Joanna
(2)
Witowski Dariusz
(2)
Drozdowski Bronisław
(1)
Jaz Bogusława
(1)
Kałuża Bożena
(1)
Mickiewicz Damian
(1)
Molski Marcin
(1)
Orlińska Iwona
(1)
Ples Marek
(1)
Reych Andrzej
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Szwejcerowa Aniela
(1)
Tryba Anna Maria
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(16)
Język
polski
(15)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(6)
Nauczyciele
(1)
Pedagodzy
(1)
Temat
Kwasy
(9)
Chemia
(4)
Alkohole
(3)
Chemia analityczna
(3)
Reakcje chemiczne
(3)
Węglowodany
(3)
Węglowodory
(3)
Zasady (chem.)
(3)
Aminokwasy
(2)
Chemia (przedmiot szkolny)
(2)
Egzaminy do szkół wyższych
(2)
Fenole
(2)
Kwasy karboksylowe
(2)
Lektyny
(2)
Matura
(2)
Polisacharydy
(2)
Przeciwutleniacze
(2)
Roztwory
(2)
Sole
(2)
Zasady
(2)
Żywność
(2)
Aldehydy
(1)
Aminy
(1)
Awidyna
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Błonnik pokarmowy
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia organiczna
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Elektrochemia
(1)
Estry
(1)
Etery
(1)
Flawonoidy
(1)
Gimnazja
(1)
Glukozynolany
(1)
Grzybobranie
(1)
Grzyby jadalne
(1)
Histamina
(1)
Hormony
(1)
Hydroliza
(1)
Inhibitory proteaz
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Kinetyka chemiczna
(1)
Kosmetyka lekarska
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwas siarkowy
(1)
Kwas szczawiowy
(1)
Kwasy organiczne
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Kwasy żółciowe
(1)
Lipidy
(1)
Mleko
(1)
Mydła
(1)
Nasiona
(1)
Nauczanie
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Oligosacharydy
(1)
Onomastyka
(1)
Peptydy
(1)
Poliaminy
(1)
Saponiny
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Stechiometria
(1)
Termodynamika chemiczna
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Witaminy
(1)
Wpływ na zdrowie ludzi
(1)
Właściwości chemiczne
(1)
Zapach
(1)
Zasady (chemia)
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
Gatunek
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(7)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(6)
Artykuł z czasopisma fachowego
(6)
Podręczniki akademickie
(2)
Ćwiczenia i zadania dla szkół ponadgimnazjalnych
(2)
Materiały pomocnicze
(1)
Scenariusz zajęć
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(6)
Edukacja i pedagogika
(4)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(6)
Wszystko dla Szkoły
(1)
16 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 28244 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Reakcje kwasów i zasad w chemii analitycznej / Adam Hulanicki. - Wyd. 2 zm. [dodr. ]. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1980. - 346, [1] s. : tab., wykr. ; 20 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19685 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17006 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 59916 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia piękna / Marcin Molski. - Wyd. 2. dodruk 5 - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012. - X, 419, [1] s. : il. ; 24 cm.
Kosmetologia to dynamicznie rozwijającą się dziedzina wiedzy. Świadczą o tym licznie powstające szkoły wyższe o profilu kosmetologicznym. Chcemy, aby o naszą urodę i zdrowie dbali profesjonaliści. Do rąk czytelników oddajemy drugie rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika. Przedstawiono w nim: wprowadzenie do obecnego stanu wiedzy z chemii ogólnej, charakterystykę pierwiastków i związków nieorganicznych w kosmetyce, przegląd najważniejszych związków organicznych i ich zastosowanie w kosmetyce, funkcje składników kosmetycznych, znaczenie i wykorzystanie surowców roślinnych w kosmetyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52328 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 45713 (1 egz.)
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102165/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43959 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102166/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43960 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Wznowienie biografii Marcelego Nenckiego, patrona Instytutu Biologii Doświadczalnej PAN, który w 2018 roku obchodzi 100-lecie swojego istnienia, a w 2017 roku świętował 170 rocznicę urodzin uczonego. Marceli Nencki, jeden z najwybitniejszych przyrodników polskich XIX wieku, zajmował się zagadnieniami na pograniczu chemii i medycyny, był autorem wielu prac m.in. z chemii fizjologicznej i bakteriologii, pracował na stanowisku profesora uniwersytetu w Bernie, a następnie sprawował funkcję kierownika Zakładu Chemii Instytutu Medycyny Doświadczalnej w Petersburgu. Zapisał się w historii nauki jako badacz biosyntezy kwasu moczowego, współodkrywca struktury hemu oraz podobieństw budowy chlorofilu i hemoglobiny. Autorka tej biografii Aniela Szwejcerowa była przez wiele lat pracownikiem, a następnie kierownikiem Biblioteki Instytutu Biologii Doświadczalnej PAN im. M. Nenckiego. Publikacja na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL (CC BY 3.0 PL) (pełna treść wzorca dostępna pod adresem: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/pl/legalcode).
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej