Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(2)
Artykuły
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Tryba Anna Maria
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(1)
Temat
Substancje dodatkowe do żywności
(3)
Żywność
(3)
Jajka
(2)
Konserwanty żywności
(2)
Mleko
(2)
Orzechy
(2)
Witaminy
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkaloidy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Chlorofil
(1)
Cholesterol
(1)
Dioksyny
(1)
Emulgatory
(1)
Flawony
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Hydroliza
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Jakość produktu
(1)
Karotenoidy
(1)
Konserwanty
(1)
Kumaryna
(1)
Lipidy
(1)
Masło
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Motylkowe
(1)
Mutagenność
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Nowotwór
(1)
Odżywianie
(1)
Osteoporoza
(1)
Otyłość
(1)
Pestycydy
(1)
Piroliza
(1)
Polifenole
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Reakcje chemiczne
(1)
Ryby
(1)
Saponiny
(1)
Skorupiaki
(1)
Skrobie modyfikowane
(1)
Soja
(1)
Substancje rakotwórcze
(1)
Tanina
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Uzdatnianie wody
(1)
Warzywa
(1)
Woda
(1)
Włókna pokarmowe
(1)
Zapach
(1)
Zboże
(1)
Ziemniaki
(1)
Związki aromatyczne
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106552/T.3 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45127 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej