Form of Work
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Książki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Author
Halbersztat Jan
(1)
Karpińska Barbara
(1)
Panufnik-Mędrzycka Dorota
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Alergia
(1)
Aloes
(1)
Arnika górska
(1)
Artretyzm
(1)
Astma oskrzelowa
(1)
Bezsenność
(1)
Biegunka
(1)
Ból
(1)
Choroba Leśniowskiego-Crohna
(1)
Choroba lokomocyjna
(1)
Chrapanie
(1)
Ciąża
(1)
Ciśnienie krwi wzmożone
(1)
Cytryna
(1)
Czosnek
(1)
Depresja psychiczna
(1)
Higiena
(1)
Imbir
(1)
Jelita
(1)
Jogurt
(1)
Kręgosłup
(1)
Kwasy tłuszczowe omega-3
(1)
Lawenda lekarska
(1)
Leczenie
(1)
Miesiączka
(1)
Miód
(1)
Mięta pieprzowa
(1)
Niepłodność
(1)
Ocet
(1)
Oparzenie
(1)
Przekwitanie
(1)
Przeziębienie
(1)
Rumianek pospolity
(1)
Soda
(1)
Stawy (anat.)
(1)
Wszawica
(1)
Zapach
(1)
Zespół napięcia przedmiesiączkowego
(1)
Zgaga
(1)
Zmęczenie
(1)
Łuszczyca
(1)
Żołądek
(1)
Żurawina
(1)
Żylaki
(1)
Genre/Form
Wydawnictwa popularne
(1)
3 results Filter
Authority data
Jogurt (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
There are copies available to loan: sygn. 46166 (1 egz.)
E-book
In basket
W prezentowanym kwartalniku NIT 1(16)2015 zamieszczono sześć artykułów naukowych. Dotyczą one następujących zagadnień: • możliwości wykorzystania m.in. krajowych jabłek, aronii, wiśni i czarnej porzeczki, surowców bogatych w związki polifenolowe oraz przeciwutleniacze, do produkcji win owocowych, • racjonalnego zagospodarowania uciążliwych odpadów rzeźnych (treści przewodu pokarmowego świń i gnojowicy) w celu pozyskania energii, • możliwości sterowania produkcją jogurtów smakowych i jej kontroli na podstawie systemu opartego na sterowniku PLC (Programmable Logic Controller) połączonego z dotykowym panelem operatorskim LCD, • czynników kształtujących jakość mięsa drobiu grzebiącego, • zróżnicowanego wiekiem postrzegania przez konsumentów opakowań w kontekście zabezpieczeń gwarantujących nienaruszalność zapakowanego produktu żywnościowego oraz • wpływu właściwości przeciwutleniających śliwek na jakość burgerów wyprodukowanych z ich udziałem. Czytelnicy zaobserwowali, że w 2014 roku wprowadziliśmy wiele zmian w tekstach prezentowanych publikacji. Każda tabela oraz rysunek ma polską i angielską wersję tytułu. Podobnie w tabelach i na rysunkach mamy podwójne polsko-angielskie wersje. Dzięki temu, że podajemy summaries w j. angielskim i angielskie odpowiedniki polskich tytułów tabel i rysunków, rozszerzamy liczbę potencjalnych czytelników. Począwszy od numeru trzeciego, w roku 2015 zamierzamy zmienić proporcje artykułów polskojęzycznych względem angielskojęzycznych tak, by docelowo przejść na publikowanie w języku angielskim. Pozwoli to na szerszy udział autorów zagranicznych w wydawaniu swoich prac w NIT, jak też na uzyskanie wyższego wskaźnika cytowań w publikacjach już wydrukowanych w NIT. W imieniu Komitetu Redakcyjnego składamy podziękowania recenzentom za ich trud w utrzymaniu i doskonaleniu jakości NIT w roku 2014. Autorom prac dziękujemy za dotychczasową współpracę i życzymy kolejnych udanych publikacji. Redaktor naczelny prof. dr hab. inż. Tomasz Lesiów
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again