Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(4)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(4)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(3)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(3)
Autor
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Malinowska Ewa
(1)
Miklaszewski Stanisław
(1)
Mikołajczyk-Bator Katarzyna
(1)
Mikuła Bogusz
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Wiśniewska Małgorzata
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Jakość produktu
(4)
Żywność
(3)
Alergia pokarmowa
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Bioterroryzm
(1)
Cholesterol
(1)
Deficyt budżetowy
(1)
Dioksyny
(1)
Ekspedytorzy sprzedaży wysyłkowej
(1)
FMEA
(1)
Fuzja przedsiębiorstw
(1)
GHP/GMP
(1)
HACCP
(1)
Hydroliza
(1)
Innowacje
(1)
Instytucje nonprofit
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Jajka
(1)
Kamieniarstwo
(1)
Kapitał społeczny
(1)
Konkurencja
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kryzys gospodarczy
(1)
Lipidy
(1)
Marketing
(1)
Marketing terytorialny
(1)
Masło
(1)
Meble kuchenne
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Mleczarstwo
(1)
Mleko
(1)
Motywacja pracy
(1)
Mutagenność
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Normy ISO 22000
(1)
Normy ISO 9001
(1)
Nowotwór
(1)
Odnawialne źródła energii
(1)
Odżywianie
(1)
Opakowania
(1)
Orzechy
(1)
Osteoporoza
(1)
Otyłość
(1)
Partnerstwo publiczno-prywatne
(1)
Pestycydy
(1)
Piroliza
(1)
Produkcja
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przedsiębiorstwo budowlane
(1)
Przejęcie przedsiębiorstwa
(1)
Przemysł
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Reakcje chemiczne
(1)
Ryby
(1)
Six Sigma
(1)
Skorupiaki
(1)
Soja
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Substancje rakotwórcze
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Warzywa
(1)
Witaminy
(1)
Włókna pokarmowe
(1)
Zamówienia publiczne
(1)
Zarządzanie
(1)
Zarządzanie jakością
(1)
Zarządzanie kryzysowe
(1)
Zarządzanie strategiczne
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Gatunek
Materiały konferencyjne
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
5 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35193 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na koncepcjach, metodach i narzędziach, których wykorzystanie pozwala na osiągnięcie, utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa. Książka ma charakter podręcznika akademickiego i jest przede wszystkim przeznaczona dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania, towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków pokrewnych. Może być także stosowana przez szerokie grono menedżerów do spraw jakości, specjalistów i praktyków, przedstawicieli przemysłu spożywczego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104129 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44378 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106552/T.3 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45127 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Monografia jest kompleksowym opracowaniem naukowym obejmującym szereg istotnych kwestii związanych z jakością buraka ćwikłowego jako surowca będącego źródłem metabolitów wtórnych wpływających na jakość sensoryczną i zdrowotną produktów spożywczych. W monografii przedstawiono aktualny stan wiedzy na temat rynku warzyw w Polsce. Opisano przeprowadzone badania składu jakościowego buraków, stosując metody oparte na spektrometrii mas, które pozwoliły na zidentyfikowanie nowych, dotąd nieopisanych saponin triterpenowych w różnych odmianach buraków ćwikłowych oraz zmian ich zawartości w czasie obróbki termicznej surowca oraz przechowywania wyprodukowanych przetworów. Przedstawiono wpływ przetwarzania surowca i przechowywania gotowych przetworów z buraka na cechy sensoryczne, w tym smak słodki i gorzki. Wskazano rolę saponin triterpenowych jako antyoksydantów, zwiększających wartość prozdrowotną produktów otrzymanych z tego surowca. Wyznaczono kryteria doboru surowców w celu otrzymania produktu spożywczego o wysokiej jakości sensorycznej i właściwościach prozdrowotnych. Wskazano potencjał aplikacyjny różnych odmian buraka ćwikłowego pod względem ich przydatności do wyrobu produktów spożywczych spełniających oczekiwania konsumentów, którzy w obecnych czasach szczególną uwagę zwracają na cechy prozdrowotne i sensoryczne nabywanych produktów spożywczych. W monografii wyjaśniono wpływ substancji naturalnych buraka ćwikłowego na zdrowie. Rezultaty badań naukowych przedstawione w niniejszej monografii mają istotny wpływ na aktualny stan wiedzy i dalszy rozwój zagadnień związanych z jakością surowca i jego przetworów, głównie w kwestii zdrowotności i cech sensorycznych zwiększających popyt finalnego produktu. Rezultaty badań dostarczają producentom żywności istotnej wiedzy o możliwościach doboru odmiany buraka do rodzaju otrzymywanego produktu, co może się przyczynić do rozwoju przemysłu rolno-spożywczego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104418 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44982/T.1 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej