Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(2)
Artykuły
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Autor
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Rózik Emila
(1)
Sainsbury Malcolm
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Zawadzki Zbigniew
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(1)
Temat
Flawony
(3)
Związki aromatyczne
(2)
Alkaloidy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Chemia
(1)
Chemia organiczna
(1)
Chinolina
(1)
Chlorofil
(1)
Emulgatory
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kumaryna
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Motylkowe
(1)
Orzechy
(1)
Pirol
(1)
Pirydyna
(1)
Polifenole
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Saponiny
(1)
Skrobie modyfikowane
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Tanina
(1)
Tiofen
(1)
Uzdatnianie wody
(1)
Witaminy
(1)
Woda
(1)
Zapach
(1)
Zboże
(1)
Ziemniaki
(1)
Związki cykliczne
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(1)
3 wyniki Filtruj
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
(Niezbędnik Chemika.)
W podręczniku omówiono: nazewnictwo związków heterocyklicznych; zagadnienia związane ze strukturą i reaktywnością sześcio-, pięcio- i czteroczłonowych związków heterocyklicznych zawierających heteroatomy o podstwowym znaczeniu: azot, siarkę i tlen; znaczenie związków heterocyklicznych w przyrodzie i przemyśle. Interesująca publikacja dla studentów chemii, biochemii, farmacji, medycyny i biologii, a także dla wykładowców i pracowników naukowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45485 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej