Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(2)
Katalog główny
(2)
Forma i typ
E-booki
(2)
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Autor
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Fogg G. E
(1)
Potapczyk Wacława
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Szwejcerowa Aniela
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Chlorofil
(2)
Alkaloidy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Emulgatory
(1)
Flawony
(1)
Fotobiologia
(1)
Fotosynteza
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kumaryna
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Motylkowe
(1)
Orzechy
(1)
Polifenole
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Saponiny
(1)
Skrobie modyfikowane
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Tanina
(1)
Uzdatnianie wody
(1)
Witaminy
(1)
Woda
(1)
Zapach
(1)
Zboże
(1)
Ziemniaki
(1)
Związki aromatyczne
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 08521 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Wznowienie biografii Marcelego Nenckiego, patrona Instytutu Biologii Doświadczalnej PAN, który w 2018 roku obchodzi 100-lecie swojego istnienia, a w 2017 roku świętował 170 rocznicę urodzin uczonego. Marceli Nencki, jeden z najwybitniejszych przyrodników polskich XIX wieku, zajmował się zagadnieniami na pograniczu chemii i medycyny, był autorem wielu prac m.in. z chemii fizjologicznej i bakteriologii, pracował na stanowisku profesora uniwersytetu w Bernie, a następnie sprawował funkcję kierownika Zakładu Chemii Instytutu Medycyny Doświadczalnej w Petersburgu. Zapisał się w historii nauki jako badacz biosyntezy kwasu moczowego, współodkrywca struktury hemu oraz podobieństw budowy chlorofilu i hemoglobiny. Autorka tej biografii Aniela Szwejcerowa była przez wiele lat pracownikiem, a następnie kierownikiem Biblioteki Instytutu Biologii Doświadczalnej PAN im. M. Nenckiego. Publikacja na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL (CC BY 3.0 PL) (pełna treść wzorca dostępna pod adresem: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/pl/legalcode).
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
W „Pracach Instytutu Elektrotechniki” publikowane są oryginalne artykuły naukowe, prace przeglądowe, prace habilitacyjne i skrócone prace doktorskie z zakresu szeroko pojętej elektrotechniki. Czasopismo ukazuje się nieprzerwanie od 1951 roku. Początkowo zawierało artykuły oparte na wykonanych w Instytucie Elektrotechniki badaniach tak teoretycznych jak i doświadczalnych. Obecnie na łamach "Prac IEL" bardzo często goszczą autorzy spoza Instytutu – z kraju i zagranicy. Wszystkie artykuły naukowe zgłoszone do publikacji w czasopiśmie były zawsze recenzowane.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej