Form of Work
Książki
(3)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(4)
Branch
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Author
Wiśniewska Małgorzata
(2)
Grudowski Piotr
(1)
Jurowski Kamil
(1)
Kozerska Ewa
(1)
Malinowska Ewa
(1)
Piekoszewski Wojciech
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Scheffler Tomasz
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Bezpieczeństwo produktu
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Bioterroryzm
(1)
Biskupi
(1)
FMEA
(1)
GHP/GMP
(1)
Godność ludzka
(1)
HACCP
(1)
Integracja europejska
(1)
Jakość
(1)
Jakość produktu
(1)
Kant, Immanuel
(1)
Konstytucja Europejska
(1)
Kościół katolicki
(1)
Kultura organizacyjna
(1)
Mleczarstwo
(1)
Normy ISO 22000
(1)
Normy ISO 9001
(1)
Opakowania
(1)
Polityka społeczna
(1)
Przedsiębiorstwa małe i średnie
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Sankcje (prawo międzynarodowe)
(1)
Six Sigma
(1)
Spółka europejska
(1)
Unia Europejska
(1)
Wielojęzyczność
(1)
Wykluczenie społeczne
(1)
Zarządzanie ryzykiem
(1)
Żywność
(1)
Subject: time
2001-
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Turcja
(1)
Genre/Form
Monografia
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
5 results Filter
Authority data
Bezpieczeństwo produktu (hasło przedmiotowe)
(termin podrzędny) zob. też hasło szersze Bezpieczeństwo (hasło przedmiotowe) ; Jakość produktu (hasło przedmiotowe)
zob. też Higiena (hasło przedmiotowe) ; Ochrona konsumenta (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Produkt bezpieczny ; Produkt niebezpieczny
Book
In basket
Kultura jakości, doskonałości i bezpieczeństwa w organizacji / Małgorzata Z. Wiśniewska, Piotr Grudowski ; [recenzent prof. dr hab. Piotr Przybyłowski]. - Wydanie I, stan prawny na dzień 1 marca 2019 roku. - Warszawa : CeDeWu, 2019. - 243 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Kultura jakości, bezpieczeństwa oraz doskonałości to ważne kategorie zasobów każdej organizacji, decydujące o jej niepowtarzalności. Kształtują one nie tylko tożsamość danej organizacji, ale także mają wpływ na jej zdolność do spełniania potrzeb różnych grup interesariuszy oraz na szeroko rozumianą reputację na rynku. Każda z tych kultur wyraża się poprzez swoiste założenia, normy, wartości oraz artefakty. Stanowią one fundament skutecznego i efektywnego wdrożenia koncepcji zarządzania jakością, modeli doskonałości oraz określonych podejść projakościowych, służących rozwojowi organizacji oraz zarządzaniu wielowymiarowym ryzykiem jej funkcjonowania. Treści zawarte w niniejszej książce umożliwiają Czytelnikowi zapoznanie się z istotą: • zjawiska jakości, bezpieczeństwa, doskonałości oraz ryzyka w organizacji, • podstawowych koncepcji zarządzania wspierających jakość, bezpieczeństwo oraz doskonałość, ze szczególnym uwzględnieniem podejść o charakterze normatywnym, • kultury i klimatu jakości, bezpieczeństwa oraz doskonałości, • kultury sprawiedliwego traktowania - just culture, • narzędzi służących diagnozie kultury jakości, bezpieczeństwa, doskonałości, just culture oraz metod wykorzystywanych w zarządzaniu ryzykiem.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Czarnków
All copies are currently unavailable
Book
In basket
Książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na koncepcjach, metodach i narzędziach, których wykorzystanie pozwala na osiągnięcie, utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa. Książka ma charakter podręcznika akademickiego i jest przede wszystkim przeznaczona dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania, towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków pokrewnych. Może być także stosowana przez szerokie grono menedżerów do spraw jakości, specjalistów i praktyków, przedstawicieli przemysłu spożywczego.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Piła
All copies are currently unavailable
Wypożyczalnia Złotów
All copies are currently unavailable
Book
In basket
W zbiorze tym znalazły się zarówno teksty poświęcone historii myśli europejskiej czy stosunkowi Kościoła katolickiego do procesu zjednoczenia Europy, jak i analizzujące najnowsze rozwiązania prawne dotyczące pogłębienia integracji europejskiej czy badające kwestię polilingwalności w europejskich strukturach politycznych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
All copies are currently unavailable
E-book
In basket
Książka, jakiej jeszcze nie było na polskim rynku wydawniczym! Autorzy w sposób kompleksowy przedstawiają aspekty zarówno teoretyczne, jak i praktyczne w zakresie toksykologii i oceny bezpieczeństwa kosmetyków. Całość podzielono na trzy części: podstawy toksykologii ogólnej, toksykologię kosmetyków i ocenę bezpieczeństwa. Niezbędnik dla studentów kosmetologii, chemii kosmetycznej, chemii, biochemii, biotechnologii oraz dermatologów, alergologów, poczatkujących safety assessorów i praktyków.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again