Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Autor
Drozdowski Bronisław
(1)
Hepworth John D
(1)
Jurkiewicz Agata
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Waring David R
(1)
Waring Michael J
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Aminy
(2)
Aldehydy
(1)
Alkohole
(1)
Aminokwasy
(1)
Antracen
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Fenantren
(1)
Fenole
(1)
Halogenki
(1)
Hydroliza
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Lipidy
(1)
Mleko
(1)
Naftalen
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Nitrozwiązki
(1)
Oligosacharydy
(1)
Peptydy
(1)
Poliaminy
(1)
Polisacharydy
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Utlenianie
(1)
Węglowodany
(1)
Węglowodory
(1)
Związki aromatyczne
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Niezbędnik Chemika.)
W podręczniku omówiono: koncepcję aromatyczności, reakcję substytucji aromatycznej, chemię głównych pochodnych benzenu, zastosowanie metali w chemii związków aromatycznych, utlenianie i redukcję związków aromatycznych, wybrane związki policykliczne. Podręcznik został opracowany bardzo starannie pod względem graficznym i bogato ilustrowany wzorami omawianych związków oraz schematami odpowiednich reakcji. Interesująca publikacja dla studentów chemii, biochemii, farmacji, biologii, ochrony środowiska i kierunków pokrewnych, technologii chemicznej i technologii żywności a także dla wykładowców i pracowników naukowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45484 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej