Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(9)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(4)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(3)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Autor
Bajerska Joanna
(2)
Gawęcki Jan
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Romański Bogdan
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
1980 - 1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Alergia pokarmowa
(4)
Nowotwór
(3)
Odżywianie
(3)
Osteoporoza
(3)
Otyłość
(3)
Anoreksja
(2)
Artretyzm
(2)
Biegunka
(2)
Bulimia
(2)
Choroba trzewna
(2)
Choroby dziecięce
(2)
Chorzy
(2)
Ciśnienie krwi wzmożone
(2)
Cukrzyca
(2)
Dietetyka
(2)
Dyslipidemie
(2)
Dziecko
(2)
Dziecko chore
(2)
Gastronomia
(2)
Jama ustna
(2)
Kobieta ciężarna
(2)
Leczenie żywieniowe
(2)
Leki
(2)
Ludzie starzy
(2)
Mukowiscydoza
(2)
Nerki
(2)
Niedożywienie
(2)
Serce
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Substancje rakotwórcze
(2)
Tkanka łączna
(2)
Trudne sytuacje życiowe
(2)
Trzustka
(2)
Układ krążenia
(2)
Układ trawienny
(2)
Witaminy
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Wątroba
(2)
Żywność
(2)
Alergeny
(1)
Alergia
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Cholesterol
(1)
Dioksyny
(1)
Hydroliza
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Jajka
(1)
Jakość produktu
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Lipidy
(1)
Masło
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Mleko
(1)
Mutagenność
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Orzechy
(1)
Pestycydy
(1)
Piroliza
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Reakcje chemiczne
(1)
Rodniki
(1)
Ryby
(1)
Skorupiaki
(1)
Soja
(1)
Suplementy diety
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Utlenianie
(1)
Warzywa
(1)
Włókna pokarmowe
(1)
Gatunek
Podręczniki
(3)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
5 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Alergologia dla internistów / Bogdan Romański. - Wyd. 3 popr. i uzup. - Warszawa : Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1987. - 505, [2] s., [12] s. tabl.kolor. : fot., 1 mapa, rys., wykr. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 91501 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48665 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106552/T.3 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45127 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104930/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36008 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 44939 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jest to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108037/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 50855 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38934 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65605 P 15,6 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej