Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Autor
Molka Joanna
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Winczewska Bożena
(1)
Łyszczarz Michał (prawo)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dyrektorzy przedszkoli
(1)
Nauczyciele przedszkoli
(1)
Rodzice
(1)
Temat
Alergeny
(2)
Alergia pokarmowa
(2)
Alergia
(1)
Alergicy
(1)
Anafilaksja
(1)
Celiakia
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Pierwsza pomoc
(1)
Piramida zdrowego żywienia
(1)
Podawanie leku
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Przedszkola
(1)
Przedszkolaki
(1)
Rodniki
(1)
Stołówki przedszkolne
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Substancje rakotwórcze
(1)
Suplementy diety
(1)
Utlenianie
(1)
Wegetarianizm
(1)
Witaminy
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48665 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Profesjonalne Publikacje dla Szkół i Placówek Oświatowych)
Kompendium wiedzy na temat zasad żywienia dzieci z alergiami i nietolerancją pokarmową uczęszczających do przedszkola. Publikacja zawiera omówienie przepisów prawnych, zasady postępowania dyrektora przedszkola, intendenta i nauczycieli zatrudnionych w przedszkolu, do którego przyjęto dziecko z alergiami lub nietolerancją pokarmową, oraz zasady żywienia dzieci wymagających stosowania diety eliminacyjnej. Publikacja jest źródłem wiedzy potrzebnej pracownikom przedszkola oraz rodzicom dzieci objętych wychowaniem przedszkolnym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 116646 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52681 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej