Form of Work
Książki
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(6)
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(3)
Zbiory specjalne Piła-Wypożyczalnia
(1)
Zbiory specjalne Złotów-Czytelnia
(1)
Zbiory specjalne Czarnków-Wypożyczalnia
(1)
Author
Basse von Monika
(1)
Chorążyczewska Tamara
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Domański Tomasz
(1)
Kirschner-Brouns Suzann
(1)
Kwiecińska-Kaplińska Olga
(1)
Michalsen Andreas
(1)
Opania Marian
(1)
Sandmann Friedrich-Karl
(1)
Sobociński Jerzy
(1)
Szwed Małgorzata
(1)
Ziemnicka Agata
(1)
Year
2020 - 2021
(2)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(5)
Subject
Żywność prozdrowotna
(4)
Odżywianie
(3)
Biologia
(1)
Chorzy z chorobą Alzheimera
(1)
Chorzy z chorobą Parkinsona
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Gotowanie na parze
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Historia
(1)
Kebab
(1)
Kucharstwo
(1)
Kultura rolna
(1)
Leczenie dietą
(1)
Makaron
(1)
Mięso
(1)
Pasztety i paszteciki
(1)
Pierogi i pierożki
(1)
Pizza
(1)
Posiłki
(1)
Potrawy
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Psychoonkologia
(1)
Risotto
(1)
Zapiekanki
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zupy
(1)
Żywność
(1)
Genre/Form
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
5 results Filter
Book
In basket
Właściwa dieta, przestrzeganie prostych wskazań, umiejętne dbanie o organizm – to droga do zdrowia. Wiedzą o tym dobrze autorki tej książki. Obie – jedna jedząca mięso i druga –wegetarianka – mają za sobą chorobę nowotworową. Pomimo tego, że są bardziej świadome niż większość Polaków i wiedzą wiele na temat zdrowych potraw, same gubiły się w przeróżnych, często sprzecznych, informacjach i sugestiach dotyczących tego, co jeść, aby być zdrowym. Uporządkowały więc ogromną dostępną wiedzę na ten temat, podparły ją najnowszymi badaniami, a to wszystko opisały w prosty, przyjazny sposób.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
All copies are currently on loan: sygn. 48704 (1 egz.)
Book
In basket
Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby skóry, reumatyzm… Choroby przewlekłe w siedemdziesięciu procentach spowodowane są niewłaściwym odżywianiem. Jedząc to, co dla nas dobre, i mądrze poszcząc, możemy uwolnić się od wielu dolegliwości, wzmocnić w organizmie procesy samonaprawcze i wydłużyć życie. Prof. dr Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce mówi o dobroczynnych skutkach zdrowego żywienia oraz postu leczniczego. Opiera się na faktach, najnowszej wiedzy medycznej, własnej praktyce lekarskiej oraz historiach pacjentów. Proponuje skuteczne programy terapeutyczne do leczenia najczęstszych chorób przewlekłych.
Jak wydłużyć swoje życie – najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby skóry, reumatyzm… Choroby przewlekłe w siedemdziesięciu procentach spowodowane są niewłaściwym odżywianiem. Jedząc to, co dla nas dobre, i mądrze poszcząc, możemy uwolnić się od wielu dolegliwości, wzmocnić w organizmie procesy samonaprawcze i wydłużyć życie. Prof. dr Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce mówi o dobroczynnych skutkach zdrowego żywienia oraz postu leczniczego. Opiera się na faktach, najnowszej wiedzy medycznej, własnej praktyce lekarskiej oraz historiach pacjentów. Proponuje skuteczne programy terapeutyczne do leczenia najczęstszych chorób przewlekłych. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Piła
There are copies available to loan: sygn. 116200 (1 egz.)
Book
In basket
Gotowanie na parze : zdrowa dieta / oprac. Monika von Basse - Toruń : Wydawnictwo Literat, [2013]. - 32 s. : fot. kolor. ; 21 cm.
(Porady Lekarza Rodzinnego)
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z imbirem, indyka z fasolką szparagową, łososia z sosem jogurtowym, szparagi z szynką parmeńską i kurczaka z surówką.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
There are copies available to loan: sygn. 46456 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Zbiory specjalne Piła-Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. F. 0720 (1 egz.)
Zbiory specjalne Złotów-Czytelnia
There are copies available to loan: sygn. KW 116 p (1 egz.)
Zbiory specjalne Czarnków-Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. V. 0119 (1 egz.)
Book
In basket
Sernik, po którym schudniesz i dietetyczny schabowy! Czy to możliwe? Ależ tak! Autorki książki Rewolucja na talerzu oraz programu kulinarnego pod tym samym tytułem nadawanego na antenie TVN Style, dowodzą że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o linię i zdrowie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Złotów
There are copies available to loan: sygn. 44774 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again