Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(21)
Forma i typ
Książki
(20)
Poradniki i przewodniki
(5)
Publikacje naukowe
(2)
Artykuły
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(31)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(7)
Wypożyczalnia Chodzież
(7)
Wypożyczalnia Czarnków
(5)
Wypożyczalnia Trzcianka
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(7)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(3)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Zbiory specjalne Piła-Wypożyczalnia
(1)
Zbiory specjalne Złotów-Czytelnia
(1)
Autor
Gawęcki Jan
(2)
Roszkowski Wojciech
(2)
Ambrozy Scot
(1)
Bochenek Karolina
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Frątczak-Müller Joanna
(1)
Jałowiec-Sawicka Magdalena
(1)
Johnson Nathanael
(1)
Kirschner-Brouns Suzann
(1)
Klimczak Zofia
(1)
Kowalska Beata
(1)
Masley Steve
(1)
Michalsen Andreas
(1)
Obrębowski Andrzej
(1)
Piekarska Alina
(1)
Sandmann Friedrich-Karl
(1)
Shikari Bajowala Sakina
(1)
Sieradzki Andrzej Józef
(1)
Siewiert Aruna M
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Składanowska Kinga
(1)
Spurlock Morgan
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Szarek Jan
(1)
Szczygieł Aleksander
(1)
Szkarłat Monika
(1)
Wierzbicka Iwona
(1)
Wierzbowski Stefan
(1)
Woźniak Tomasz
(1)
Świątkowska Katarzyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(4)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(21)
Język
polski
(20)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
Biolodzy
(1)
Lekarze specjaliści
(1)
Nauczyciele biologii
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Żywność
(13)
Zdrowie publiczne
(6)
Odżywianie
(4)
Zdrowe odżywianie
(4)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(3)
Dietetyka
(3)
Kultura
(3)
Religia
(3)
Żywność prozdrowotna
(3)
Alergia pokarmowa
(2)
Bioterroryzm
(2)
Dietetyczne środki spożywcze
(2)
Klimat
(2)
Kuchnia regionalna
(2)
Normy ISO 22000
(2)
Otyłość
(2)
Postęp techniczny
(2)
Składniki odżywcze
(2)
Suplementy diety
(2)
Wegetarianizm
(2)
Zatrucia
(2)
Zdrowie
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Żywność ekologiczna
(2)
Żywność wzbogacana
(2)
Alergeny
(1)
Alergia
(1)
Antropologia społeczna
(1)
Biotechnologia
(1)
Budżety rodzinne
(1)
Bydło
(1)
Choroby mózgu
(1)
Cukrzyca
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Działanie uboczne leków
(1)
Edukacja
(1)
Ekologia
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Energia
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Głusi
(1)
Hałas
(1)
Historia
(1)
Instytucje nonprofit
(1)
Insulinooporność
(1)
Konsumenci
(1)
Konwergencja
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leki
(1)
Mikotoksyny
(1)
Międzynarodowe stosunki gospodarcze
(1)
Mleko
(1)
Moda
(1)
Monopole
(1)
Mózg
(1)
Nauka
(1)
Niedowidzenie
(1)
Norma prawna
(1)
ONZ
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Obywatelstwo europejskie
(1)
Odpoczynek
(1)
Odporność
(1)
Oko
(1)
Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju
(1)
Organizacje międzynarodowe
(1)
Otępienie
(1)
Pamięć
(1)
Podatki
(1)
Polityka audiowizualna
(1)
Polityka socjalna
(1)
Polityka społeczna
(1)
Polska
(1)
Prawo do nauki
(1)
Prawo do żywności
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Przedsiębiortswa
(1)
Przestrzeń kosmiczna
(1)
Przesądy
(1)
Regiony
(1)
Rodniki
(1)
Rodzina
(1)
Rolnictwo
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Rybołóstwo
(1)
Rynek wewnętrzny
(1)
Socjotechnika
(1)
Sport
(1)
Społeczeństwo informacyjne
(1)
Sprawiedliwość
(1)
Sprawy wewnętrzne
(1)
Stosunki zewnętrzne
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Substancje rakotwórcze
(1)
Susza
(1)
Toksyczność
(1)
Temat: czas
1989-
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Argentyna
(1)
Brazylia
(1)
Chiny
(1)
Polska
(1)
Republika Południowej Afryki
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Gatunek
Poradnik
(6)
Podręczniki
(3)
Artykuł z czasopisma biologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(1)
Encyklopedie dla dzieci
(1)
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publicystyka amerykańska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(9)
Biologia
(2)
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Tytuł czasopisma
Biologia w Szkole
(1)
21 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Zbiory specjalne Piła-Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. CD. 2142 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 09740 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11138 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 15515 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeśli należysz do grona osób cierpiących na alergie pokarmowe, ta książka jest dla Ciebie. Alergolog i immunolog dr Sakina Shiraki Bajowala przedstawia w niej innowacyjny proces odczulania z alergenów pokarmowych: immunoterapię doustną i podjęzykową. Ta książka to kompendium wiedzy, w którym Autorka w prosty sposób wyjaśnia, na czym konkretnie polega proces odczulania, czyli spożywania mikroskopijnych dawek alergentów. Dowiesz się, jakie efety przynosi ta metoda i kto może z niej skorzystać.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49344 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cierpisz na nawracające migreny lub zmagasz się z nadciśnieniem? Stosujesz farmaceutyki, ale nie przynoszą one oczekiwanych rezultatów? A może chcesz uchronić się przed chorobami cywilizacyjnymi? Dzięki rewolucyjnemu programowi Autora w prosty sposób możesz uniknąć tych dolegliwości. Wszystko za sprawą nutraceutyków – naturalnych składników odżywczych występujących w owocach i warzywach. Poznasz sposoby ich dawkowania i wspomożesz się preparatami prozdrowotnymi. Dzięki nim przywrócisz równowagę biologiczną w organizmie, poprawisz zdrowie i funkcjonowanie narządów. Zniwelujesz stres, opóźnisz procesy starzenia i unikniesz zmian miażdżycowych. W pełni wykorzystasz działanie witamin i minerałów oraz dowiesz, z czym je łączyć, by przyniosły najlepsze efekty. Nutraceutyki – przywróć zdrowie i witalność.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 117667 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby skóry, reumatyzm… Choroby przewlekłe w siedemdziesięciu procentach spowodowane są niewłaściwym odżywianiem. Jedząc to, co dla nas dobre, i mądrze poszcząc, możemy uwolnić się od wielu dolegliwości, wzmocnić w organizmie procesy samonaprawcze i wydłużyć życie. Prof. dr Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce mówi o dobroczynnych skutkach zdrowego żywienia oraz postu leczniczego. Opiera się na faktach, najnowszej wiedzy medycznej, własnej praktyce lekarskiej oraz historiach pacjentów. Proponuje skuteczne programy terapeutyczne do leczenia najczęstszych chorób przewlekłych.
Jak wydłużyć swoje życie – najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby skóry, reumatyzm… Choroby przewlekłe w siedemdziesięciu procentach spowodowane są niewłaściwym odżywianiem. Jedząc to, co dla nas dobre, i mądrze poszcząc, możemy uwolnić się od wielu dolegliwości, wzmocnić w organizmie procesy samonaprawcze i wydłużyć życie. Prof. dr Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce mówi o dobroczynnych skutkach zdrowego żywienia oraz postu leczniczego. Opiera się na faktach, najnowszej wiedzy medycznej, własnej praktyce lekarskiej oraz historiach pacjentów. Proponuje skuteczne programy terapeutyczne do leczenia najczęstszych chorób przewlekłych. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 116200 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 53082 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak wzmocnić odporność : dieta, styl życia, umysł, suplementy / Iwona Wierzbicka. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło Sp. z o.o., copyright 2020. - 447, [1] strona : fotografie ; 22 cm.
Kompendium wiedzy na temat zdrowego stylu życia i wzmacniania odporności. Proste i praktyczne sposoby na poprawę zdrowia i cieszenie się pełnią życia.
Masz problemy ze zdrowiem, z cerą, włosami? Cierpisz na stany zapalne, choroby przewlekłe lub autoagresywne? Męczą cię alergie, astma albo zaburzenia hormonalne? Czujesz, że brakuje ci odporności? Chcesz poczuć się lepiej? Iwona Wierzbicka, dietetyk kliniczny z wieloletnią praktyką, namawia do powrotu do natury, zadbania o swoje ciało i umysł, stosowania właściwie dobranej diety i prowadzenia zdrowego stylu życia. Z poradnika dowiesz się m.in.: jak styl życia wpływa na twoje zdrowie i samopoczucie; co jeść i pić, by jak najdłużej cieszyć się dobrym zdrowiem; jak zmienić swoje nawyki, by stale wzmacniać odporność organizmu; jak być bliżej natury i z niej korzystać; do czego i jak możesz wykorzystać suplementy. Zawarte w książce rady są łatwe do zastosowania i bezpieczne dla każdego, kto z nich skorzysta. Pomogą szybko usunąć wiele dolegliwości i przyczynią się do odczuwalnej poprawy komfortu życia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52602 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93234 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 59582 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najnowszych osiągnięć badawczych w obszarze inżynierii genetycznej. Żywność genetycznie zmodyfikowana to ważny czynnik interakcji i więzi między uczestnikami stosunków międzynarodowych oraz kształtowania relacji opartych na współzależności. Jako wciąż nowy produkt myśli technologicznej stanowi przedmiot debaty społecznej, w której ścierają się poglądy zwolenników i przeciwników upowszechniania żywności transgenicznej oraz celowości kontynuowania badań naukowych nad jej kolejnymi generacjami. To sprawia, że wszelkie działania mające na celu pogłębienie wiedzy o żywności genetycznie zmienionej są niezwykle istotnym i odpowiedzialnym zadaniem.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38394 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31888 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45277 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63402 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Twarde dane wynikające z najnowszych badań zadają kłam wielu przesądom pokutującym przez lata w medycynie prewencyjnej. „Ta książka podważa mity, docierające do nas ze środków masowego przekazu i internetu , które czasami są nam serwowane w sposób bardzo świadomy. Przekazuje rzetelne i aktualne informacje naukowe, często nieznane dla większości osób. Dodatkowo uczy, jak w prosty sposób jesteśmy w stanie zmienić jakość swojego zdrowia”. Marek Marciniak, doktor nauk medycznych, neurochirurg
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 112468 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53270 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dlaczego mimo przełomowych odkryć w dziedzinie zdrowia i medycyny, jesteśmy coraz bardziej chorzy? Dlaczego tak wiele kobiet umiera w trakcie porodu? Dlaczego zmagamy się z problemem otyłości wśród dzieci? W dobie zmian klimatycznych, alergii i otyłości, konsumenci podzielili się na tych, którzy starają się wrócić do natury, dbać o środowisko i jedzenie, które spożywają, oraz tych, którzy zachłysnęli się postępem technologicznym i to w nim upatrują nadziei na przedłużenie życia i poprawę zdrowia. Wychowany przez parę hipisów Nathanael Johnson twierdzi, że oba podejścia, praktykowane w ortodoksyjnej formie, mogą być szkodliwe, a nawet śmiertelne. Oto napisana lekkim, barwnym i dowcipnym językiem książka dla wszystkich tych, którym ekologiczny styl życia jest bliski, ale nie chcą popaść w paranoję i zostać ekoświrami. Pełna bezstronnych informacji o organicznej żywności, pasteryzacji mleka, naturalnych metodach wzmacniania zdrowia, porodach, szczepieniach i diecie bogatej w warzywa. Johnson na własną rękę sprawdza powszechne przekonania z obu stron barykady: sprawdza, czy naturalny poród w domu może być ryzykowny dla rodzącej lub dziecka, czy uprawa ekologicznych warzyw jest możliwa, a także, czy szczepionki mogą zagrażać życiu dzieci. Próbując odpowiedzieć na pytanie, czy rozwijająca się technika i osiągnięcia nauki przybliżają nas czy oddalają od zdrowia, obala wiele mitów o zdrowym stylu życia i podsuwa najrozsądniejsze rozwiązania. Dochodzenie Johnsona jest porywające już od pierwszych stron książki, a wnioski z niego płynące staną się prawdziwym oparciem i pomocą dla wszystkich, którzy chcą żyć zdrowiej zachowując rozsądek i umiar.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40452 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48665 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97737 (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Zdrowy mózg" to najnowsza książka dr. Stevena Masleya, autora bestsellerowych poradników medycznych. Tym razem Masley skupia się na tym, jakie skutki dla naszego mózgu ma podwyższony poziom cukru we krwi - od zaburzeń funkcji poznawczych do utraty pamięci. Współczesne dieta i styl życia sprawiają, że z roku na rok wzrasta liczba chorych na cukrzycę oraz osób zagrożonych demencją. Obydwa te problemy są ze sobą ściśle powiązane - ich występowanie to skutek wyborów życiowych, które prowadzą do zwiększenia odporności na insulinę. Wykorzystując najnowsze wyniki badań oraz lata doświadczeń z pacjentami, Steven Masley opracował program, który wskaże drogę do odzyskania kontroli nad własnym organizmem.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52622 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 42689 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35164 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tajemnice ludzkości w pytaniach i odpowiedziach / Andrzej Sieradzki. - Poznań : Wydawnictwo IBIS, 2014. - 157, [2] s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
(Co? Jak? Dlaczego?)
Tajemnice jakie wciąż ma przed nami ludzkość zawsze fascynowały człowieka i stawiały przed nami wciąż nowe pytania. Książka ta jest próbą odpowiedzi na wiele z nich od czasów pradawnych do dnia dzisiejszego. Można w niej znaleźć informacje o historii, nauce, religii a także o urodzie i modzie. Forma w jakiej napisana jest książka - pytania i odpowiedzi - sprawia, że łatwo jest znaleźć odpowiedź na nurtujące pytanie i poszerzyć wiedzę o kilka ciekawostek. Jest to książka przeznaczona głównie dla młodzieży, ale każdy znajdzie w niej coś interesującego dla siebie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45632 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przez różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108038/T.3, 104931/T.3 (2 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44938 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przez różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50856 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38933 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65606 P 15,6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zależność pomiędzy rodziną a społeczeństwem wyraża się w tym, że funkcje i struktura rodziny muszą być co najmniej niesprzeczne z wymogami społeczeństwa, w ramach którego rodzina istnieje i odwrotnie. Połączenie więc dwóch sfer - polityki społecznej i coraz bardziej komplikujących się form życia małżeńsko-rodzinnego - tworzy nowe obszary wymagań i potrzeb niezaspokojonych. Niniejsza praca stanowi próbę poznawczego spojrzenia na przedstawioną kwestię.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 110306 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49680 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39955 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46239 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej