Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(29)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(29)
E-booki
(2)
Dostępność
dostępne
(33)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(16)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(11)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Czytelnia Złotów
(1)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(2)
Autor
Cichoń Zofia
(5)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(5)
Sikora Tadeusz
(5)
Łuszczki Barbara
(4)
Kasperek Marian
(3)
Kopta Antonina
(3)
Krauze Alina
(2)
Krauze Jerzy
(2)
Małecka Maria
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Czapski Janusz
(1)
Falarz Aniela
(1)
Flis Krystyna
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Górna Maria
(1)
Klimczak Inga
(1)
Kolenda Halina
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kędzior Władysław
(1)
Lempka Aleksander
(1)
Mac Teresa Anna
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Rawdanowicz Halina
(1)
Sady Sylwia
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(7)
1980 - 1989
(6)
Kraj wydania
Polska
(31)
Język
polski
(30)
nieznany (po)
(1)
Temat
Żywność
(28)
Towaroznawstwo
(8)
Pieczywo
(3)
Alkohol
(2)
Drób
(2)
Herbata
(2)
Jajka
(2)
Kawa
(2)
Miód
(2)
Mięso
(2)
Mleko
(2)
Napoje alkoholowe
(2)
Ryby
(2)
Zboża
(2)
Kosmetyki
(1)
Krełowska-Kułas, Maria (1927- )
(1)
Kucharstwo
(1)
Magazyn
(1)
Napoje
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Normalizacja
(1)
Odżywianie
(1)
Opakowania
(1)
Owoce
(1)
Przyprawy
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Warzywa
(1)
Wegetarianizm
(1)
Wino
(1)
Woda
(1)
Ziemniaki
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Księgi pamiątkowe
(1)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
31 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Krakowie, ISSN 0208-7944 ; 705.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1781 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, ISSN 1898-6447 ; 781.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1779 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, ISSN 1898-6447 ; 851.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1777 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31816 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62326 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55597 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42778 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ISSN 1689-7374 ; 196.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105976 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik obejmuje zagadnienia związane z badaniem składu oraz właściwości produktów spożywczych i przeznaczony jest dla studentów kierunku towaroznawstwa. W pracy przedstawiono przede wszystkim metody chemiczne, ale także elementy analizy instrumentalnej i oceny organoleptycznej. Ze względu na rozległy zakres tematyczny opracowania i konieczność dostosowania go do programu nauczania dokonano wyboru grup produktów spożywczych oraz cech jakości, a także metod ich badania. W opracowaniu uwzględniono następujące działy produktów spożywczych: ziarno zbóż i przetwory zbożowe, pieczywo, ziemniaki i przetwory ziemniaczane, produkty owocowe i warzywne, kawa i herbata, wyroby przemysłu fermentacyjnego, miód i wyroby cukiernicze, mięso i przetwory mięsne, mleko, jaja oraz tłuszcze. W doborze cech i metod badania poszczególnych grup produktów spożywczych uwzględniono przede wszystkim te cechy i metody, które są ujęte w normach ustanowionych przez Polski Komitet Normalizacyjny (PN) i Międzynarodową Organizację Normalizacyjną (ISO). Skoncentrowano uwagę na metodach stosowanych w analizie żywności, możliwych do wykorzystania w przeciętnie wyposażonym laboratorium.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105940 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57698 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26353, 26354 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, ISSN 1898-6447 ; 834.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1778 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64816 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45607 p (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35004, 35005 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31323 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31443 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97710/Cz.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 87276 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 101025 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97705 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35200 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej