Form of Work
Książki
(5)
Status
available
(8)
Branch
Wypożyczalnia Piła
(2)
Czytelnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(4)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(1)
Author
Ball Stefan
(1)
Grimm Hans-Ulrich
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Lutosławska Grażyna
(1)
Sobczyk Wiktoria
(1)
Wiebus Hans-Otto
(1)
Wills Judith
(1)
Wolfrum Christine
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(3)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(4)
unknown (po)
(1)
Subject
Żywność
(5)
Odżywianie
(3)
Ekologia
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Genre/Form
Wydawnictwa popularne
(1)
5 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Czarnków
There are copies available to loan: sygn. 37027 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Czarnków
There are copies available to loan: sygn. 32659 (1 egz.)
Book
In basket
(Prace Monograficzne Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Krakowie = Etudes Monographiques de l'Ecole Normale Superieure a Cracovie ISSN 0239-6025 ; nr 288)
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Piła
There are copies available to loan: sygn. 87494 (1 egz.)
Czytelnia Piła
There are copies available to loan: sygn. 87495 P (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
There are copies available to loan: sygn. 33739 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Wągrowiec
There are copies available to loan: sygn. 54371 (1 egz.)
Book
In basket
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów „Nie jedz tego!” i „Cukrowa mafia”, którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Piła
There are copies available to loan: sygn. 110972 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
There are copies available to loan: sygn. 40075 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again